maanantai 12. elokuuta 2013

Onks pakko jos ei haluu?

Tänään en jaksa olla se suurisydäminen äiti, joka venyy ja paukkuu siihen suuntaan, mihin kukin perheenjäsen juuri sillä hetkellä haluaa ja siirtää omat tekemisensä jonossa viimeiseksi. En jaksa olla aina auttamaan valmis äiti Teresa, jonka koko elämä perustuu muiden auttamiselle ja huomioimiselle ennen itseä. Tänään en jaksa hymyillä edes omalle peilikuvalleni, en jaksa tsempata, en asennoitua positiivisesti. En jaksa suvaita ja ymmärtää lapseni vammaisuutta, enkä kuunnella esikoisen tauotonta höpötystä asioista, jotka eivät kiinnosta tippaakaan. En jaksa olla vaimo, en kiltti ja kunnollinen nainen, en kympin tyttö eturivin pulpetissa. En jaksa kantaa tätä kaikkea surua, pettymystä ja pelkoa, en velvollisuuksiani ja vastuutani omasta ja lasteni elämästä.
Tänään haluan olla taas viisivuotias. Haluan kiukutella itsekkäästi, murjottaa kun elämä ei soi pillini mukaan. Haluan paiskoa ovia, viskoa kenkiä ja sanoa rumasti päin naamaa! 
Ja sitten kun teen sen, tunnen oloni niin käsittämättömän typeräksi...

6 kommenttia:

 1. Välillä sitä tekee mieli itkeä, huutaa ja polkea jalkaa ja sanoa toisille jotain sellaista, mitä ei osannut vielä 5-vuotiaana sanoa. Inhmillistä. Välillä menee kuppi nurin ja sen lasinsa näkee lähes tyhjänä.

  Ei muuta kuin mielettömästi voimia sinne arjen keskelle.

  Nina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos voimista! Valo on valvottanut öisin ja se alkaa näkyä pienoisena epätoivona... Mutta kyllä tämä vielä tästä, ei voi kuin uskoa parempaan huomiseen.

   Poista
 2. Ei ole pakko! Minäkin tsemppaan sinua täältä! Jokaiselle meistä tulee tuollaisia hetkiä ja se on sallittua!
  Toivottavasti tänään jo edes hiukan aurinko pilkistää...
  Voimahalaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävä kyllä tänään on aika samat fiilikset, mutta kuten jo ylle kirjoitin, tässä vaiheessa iltaa voi aina alkaa uskoa parempaan huomiseen. :)
   Kiitos voimahalista, onneksi omat voimat ei kulu, vaikka niitä lähettelee. Sinä nimittäin tarvitset sellaisen myös!

   Poista
 3. Heips... just nyt kyyneleet silmissä luin tän viimeisimmän. Aivan samat mietteet täällä. Kesä mennykin oman mielen kannalta hienosti, kunnes tänään otettiin taas luulot paremmasta pois. Miten täältä suosta pääsee ylös, joko suunta sulla löytynyt?

  Oon lukenu juttujasi mielenkiinnolla keväästä saakka säännöllisesti, kiitos rehellisyydestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No suosta pääsee tietenkin ylös omista hiuksista vetämällä. Samalla naamakin venyy sopivasti hymyasentoon. ;) Ei vaineskaan, on hyviä päiviä ja huonoja päiviä ja joskus ne venyy hyviksi viikoiksi ja huonoiksi viikoiksi. Yritän joka ilta nollata tilanteen ja nousta seuraavana aamuna uuteen päivään puhtain mielin. Ei se aina ihan helppoa ole, kuten varmaan tiedätkin. Tänään, juuri nyt, tuntuu siltä, että on parempi päivä.

   Kiitos itsellesi, kun käyt lukemassa!

   Poista