maanantai 21. huhtikuuta 2014

Lomalla viimeinkin

Olin ennen pääsiäistä siinä määrin uupuneessa kunnossa, että ainoa ajatus, joka eteen tulvista pyhistä kykenin muodostamaan, oli luokkaa "jes, ei tarvi lähteä aamulla töihin". Muistaen, mikä pettymys joulu"loma" oli, tästä asetelmasta oli ihan hyvä lähteä liikkeelle. Koska en odottanut mitään arjesta poikkeavaa, kaikki hyvät ja kivat asiat olivat plussaa.

Toki siivoilin yrjöjä päältäni ja Valon päältä ja lattialta. Ja seurasin huolestuneena loputtomana nauhana tulevia epilepsiakohtauksia. Olin hereillä pitkin yötä kertoen Valolle, ettei vielä ole aamu. Simppelisti: hoidin omaishoitajan työni, tuossa pestissä kun pääsiäislomaa ei tunneta. Ja tunsin ahdistusta siitä, että joudun jatkuvasti olemaan vastuussa niin paljosta ja kokoajan läsnä ja käytettävistä. Perussettiä. 





Sen lisäksi lomapäivissä oli aikaa muullekin. Kiireettömille aamiaisille lämpimällä parvekkeella, ulkoilulle ja säästä nautiskelulle, leipomiselle ja monelle muulle. Pitkästä aikaa ehdin kunnolla leikkimään Valon kanssa. Leikimme pikkuautoilla ja hoidimme Valon pehmolelukoiraa antaen sille ruokaa, vieden sen potalle ja laittamalla sen nukkumaan. :) Luimme kirjoja, valtavan kasan kirjoja. Kävimme metsässä kävelyllä ja kehäkolmosen yli menevällä sillalla kuuntelemassa autojen pauhua.

Joten pääsiäinen ei ollut ihan huono. Oikeastaan, se oli tosi hyvä. Pessimisti ei pety, vai mitä. ;)

4 kommenttia:

  1. kuulostaa ihanalta! Ja tutulta. Onneksi sitä pikkuhiljaa oppii siihen, että lapset ei hoida itse, itseään, kämppä ei siivoudu ajatuksen voimasta. Noi tyypit ei lakkaa sotkemasta, vaan "koska on pyhät". Ja asioihin = lomaan, osaa suhtautua eri tavalla. Joskin; tuli suusta päästyä ehkä muutama protestilause pääsiäisenä imuroidessa, ja kokatessa, ja koko poppoon oltua hereillä klo 5.25… Mutta eihän kukaan ole täydellinen? ;)

    VastaaPoista
  2. Minä pidän tiukasti kiinni oikeudestani menettää toisinaan hermo kaiken tämän keskellä. :) Olisi vähän turhan friikkiä, jos ei ikinä ahdistuisi näkyvästi. Tietysti ihan miten tahansa ei kannata hermojaan menettää, olen huomannut, että tietty itsekontrolli on siinä hyvästä. ;)

    VastaaPoista
  3. Ihana kuulla, että teidän pääsiäinen oli onnistunut! Ja olette päässeet nauttimaan keväästä. <3
    Onko siihen yskänlääkeasiaan tullut mitään selvyyttä?

    VastaaPoista
  4. Anteeksi vastauksen viivästyminen - en ole jaksanut istua koneelle, ajatukset ovat olleet vähän muualla... Refluksin suhteen kokeilemme eioota. Että pärjätäänkö ilman mitään korvaavaa. Ottaen huomioon, että toissayönä Valo meinasi tukehtua kahdesti, epäilen, että emme. Mutta päivä kerrallaan eteenpäin. :)

    VastaaPoista