torstai 2. toukokuuta 2013

Sitkeydestä

Ei vissiin olisi kannattanut avata sanaista arkkuaan kevätflunssien helppoudesta, sillä tämä tuntuu olevan varsin sitkeää lajia. Me on koko perhe köhitty ja niistetty yhdessä, mies on ollut koko alkuviikon sairaslomalla ja kävi tänään aamupäivällä työterveyslääkärillä hakemassa sitä lisää. Valon vointi alkoi olla jo paranemaan päin, mutta viime yönä nousi kuume ja tänään edessä oli lääkärireissu. Korvatulehdushan se siellä kiusoitteli ja nyt menee antibioottia napaan.
 Lääkärireissu oli hiukan hämmentävä. Lääkäri tutki kyllä Valon ihan ok ja teki diagnoosinsa, mutta kuunteli samalla Valon jokeltelua ja kysyi minulta huolestuneena: "Onko lapsella ollut aikaisemmin korvatulehduksia? Onko hänen puheenkehityksensä jäljessä?" Vähän oli vaikeaa suhtautua tuohon kysymykseen, minä jotenkin aina oletan, että ne kehitysvammadiagnoosit sun muut näkyvät sieltä koneelta. No, joo, onhan se puheenkehitys vähän jäljessä... Mitäs sitä kaartelemaan. ;)
Jostain syystä äidin ja vaimon rooli on flunssaisenakin pitää arki kasassa, joten itse en ole ehtinyt paljon lepäilemään. Öisin olen nukkunut kuin tukki, milloin vain Valo on antanut siihen tilaisuuden. Viime yö meni huutokonserttia kuunnellessa ja sen huomaa kropassa tänään... En ole vissiin minäkään enää ihan nuori. :)

Jos flunssa on sitkeä, niin on tämä äitikin. Ja vappuaattona se palkittiin kun sain päiväkodin johtajalta soiton, jossa oli vihdoin toivottu sisältö! Valo sai paikan monivammaisten ryhmästä ja saa aloittaa juuri silloin kuin haluaa, loppuvuodesta siis. Loppuviimein olimme johtajan kanssa samaa mieltä siitä, että myös erityislapsella on oikeus aloittaa päivähoito muulloinkin kuin elo-syyskuussa, ilmeisesti suurin ongelma oli saada päivähoidon linjauksista ja kukkaronnyöreistä vastaavat ihmiset uskomaan sama.
Valolle on nyt räätälöity paikka niin, että ryhmässä on yksi lapsi, joka on siirtymässä integroituun erityisryhmään (siis hieman kevyempään tukimuotoon) ja tämä lapsi siirtyy integroituun ryhmään vasta, kun Valo aloittaa päivähoidon. Näin paikka ei jää missään vaiheessa tyhjäksi eikä kenenkään tarvitse osoitella tehottomuuspalkkeja tietokoneen näyttöruudulta. Olen todella iloinen, että tällainen järjestely pystyttiin tekemään. Ja ennen kaikkea kiitollinen tälle lapselle ja hänen vanhemmilleen järjestelyn mahdollistamisesta. Kiitos!
Ei ollut kivaa olla hankala, mutta kumma kyllä paikka saatiin järjestymään, kun tarpeeksi hannasi vastaan. Valo olisi varmasti sijoitettu ihan muulla tavalla, jos en olisi asiaan puuttunut. Helpotus on suuri ja vihdoinkin voin olla hieman levollisemmin mielin töihin paluun suhteen. Enää haasteena on saada Valo ymmärtämään, että päiväkoti on kiva paikka. :) Uskon kyllä, että Valo viihtyy päiväkodissa, kunhan ensin tottuu siihen. Se, kuinka pitkään tottumiseen menee, on tietysti asia erikseen...

6 kommenttia:

 1. Onnea päiväkotipaikasta ja siitä, että kaikki järjestyi toivotulla tavalla! Hyvä hyvä.

  Meillä on ollut flunssaa koko talven, itse olin 7 viikkoa sairaana, lämpöä ja flunssaa. Aivan järkyttävää, kun ei meinannut loppua ollenkaan. Ilmeisesti nyt on ollut jotain tosi sitkeitä flunssaviruksia liikenteessä tänä talvena ja keväänä. Paranemisterveisiä teille, jospa tulevat lämpöiset päivät veisivät pöpöt pois!

  Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seitsemän viikkoa! Johan on ollut sitkeä tauti. Eiköhän tämä tästä, viime yönä sain taas nukuttua ja olokin on parempi. Ensiviikon lämpöaaltoa odotellessa... :)

   Poista
 2. Hienoa, että päiväkotiasia järjestyi parhain päin!
  Ja superkurjaa tuo sairastaminen. Ja antibiootit, vaikka paikkansa niillä nyt tässä tilanteessa onkin.
  Niin totta, ettei äiti pysty sairastamaan, tai pystyy, muttei se saa mitenkään vaikuttaa normaaliin arkeen... ;)
  Voimia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Antibiootit eivät ole minunkaan lemppareitani. Kuten harvemmin muutkaan lääkkeet. ;) Mutta nyt niille tosiaan on perusteltua käyttöä, korvatulehdus oli niin selvä. Täytyy vaan maitohappobakteereilla yrittää ylläpitää ja parannella vastustuskykyä. Lääkäri diagnosoi Valolle lisäksi vielä keuhkoputkentulehduksen, huomasin sen vasta illalla kun luin reseptejä läpi. Hyvä minä... :) Joka tapauksessa antibioottikuuri lienee paikallaan.

   Poista
 3. Onnittelut päivähoitopaikasta!! Ja paranemisia sinne sairastupaan, täälläkin on flunssaa podettu - ja podetaan edelleen (meikäläisellä on sellainen olo, että tekis mieli vaan nukkua).

  Nina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista! Paranemisia myös sinne! Terveenä sitä ei oikein muistakaan kuinka paljon sairastaminen vaikuttaa toimintakykyyn.

   Poista