torstai 20. joulukuuta 2012

Hyviä pyhiä!

Yli viikon ajan on taisteltu uutta ongelmaa vastaan. Tai uus-vanhaa. Refluksihan se taas todennäköisesti (ja melkeinpä voisin kirjoittaa: toivon mukaan) kummittelee, mutta nyt se on äitynyt uudelle tasolle. Joka päivä, 1-4 tuntia aamiaisen jälkeen, tulee oksennus. Eikä muuten mikään ihan pikkuoksennus. Vaan kunnon suihkuyrjö jossa mahan sisältöä lentää nenästä ja suusta kaaressa lattialle. Ja vaikka aamiaisesta olisi neljä tuntia, ruoka ei ole sulanut mihinkään eikä tuotos edes haise.
Katseltuani tätä viikon verran soitin suolistovastaanotolle ja pyysin saada konsultoida lääkäriä. Olin valmistautunut epilepsiavastaanoton kaltaiseen tylytykseen. Sellaiseen, jossa ilmoitetaan, että seuraava soittoaika on kahden viikon kuluttua. Puhelimen toisessa päässä oli kuitenkin ystävällinen hoitaja, joka kuunteli mitä minulla on sanottavana, uskoi sen, kirjasi sen tarkkaan ylös ja lupasi välittää tiedon lääkärille. Ja lääkäri soitti samana iltapäivänä. Kiitos suolistovastaanotto hyvästä palvelusta!
Lääkäri kertoi heti alkajaisiksi tähystyksessä otettujen koepalojen tulokset. Valon ruokatorvessa on tulehdus ja ehkäpä juuri siksi refluksikin on ärtynyt lisää. Mahahappoja neutraloivaa lääkitystä tuplattiin, suolen toimintaa tukemaan lisättiin päivittäinen lääke ja lisäksi tuli ohjeita ruokavalioon liityen. Vielä helpotusta ei ole näkynyt, mutta tulehduksen parantuminen kestänee aikansa. Jospa tämä tästä!

Lastenlinnan kanssa on (taas vaihteeksi) ollut ongelmia. C-lausunnon saamisongelmia ja siihen liittyen hieman sanaharkkaa. Ja epivastaanoton toimintaterapeutti oli mennyt unohtamaan, että Valo ei näe. Tuloksena hän toimitti meille aivan vääränlaisia ranne- ja peukkutukia, jotka eivät jätä kämmenpuolta tarpeeksi avonaiseksi asioiden tunnustelua varten. Ja, lapsellista kyllä, hän on liian ylpeä myöntääkseen virhettään. Joten minä kai käytän omat roposeni ja ostan Valolle kunnollisen, oikeanlaisen tuen. 

MUTTA kaikki Lastenlinna-asiat heitetään nyt pariksi viikoksi johonkin minne aurinko ei paista ja joululaulut ei soi. Tämä äiti jää nimittäin (omasta mielestään ansaitulle) joululomalle. Yritän olla ajattelematta yhtään kuntoutusta tai paperinpyöritystä tai mitään muitakaan ikäviä asioita. Jouluruoat makaavat valmiina pakkasessa, joulupyhinä saatan juuri ja juuri suostua nostamaan pikkurilliä. Tai haarukkaa. Tai avaamaan suklaakonvehdin kääröstään. :D

Haluan kiittää lämpimästi paitsi tietysti blogin lukijoita, niin erityisesti teitä, jotka olette jaksaneet kommentoida. Olen ihan oikeasti oivaltanut asioita ja saanut asioihin perspektiiviä teidän sanojenne ansiosta. Kiitos siitä! 
Oikein hyvää joulua ja paukahtelevaa uutta vuotta! Ensi vuonna sanan säilä sivaltaa taas oikeudenmukaisuuden ja tasa-arvon puolesta! :)


12 kommenttia:

 1. Oikein rauhallista ja rentouttavaa joululomaa =)

  VastaaPoista
 2. Hyvää joulua & rentouttavaa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja samoin sinulle, hyviä "omaishoitajan pyhiä"! ;)

   Poista
 3. Kiitos itsellesi ajatustenvaihdosta, vertaistuesta, hyvien ja huonojen kuulumisten jakamisesta. Sun suunnitelma joululle kuulostaa erittäin pätevältä! Ja hyvin suunniteltu on puoliksi toteutettu, joten rauhaisaa levollista kauniin lumista joulua! <3

  T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, lunta on tosiaan riittänyt! Onneksi ei ole tarvinnut lähteä mihinkään. :) Suunnitelma on tähän asti toteutunut varsin hyvin. :)

   Poista
 4. Kyllä tämä blogisi on minullekin hyvin tärkeä paikka, edellisen kirjoittajan sanoin: vertaistukea ja ajatustenvaihtoa. Olen onnellinen, että olen löytänyt tieni tänne! Oikein hyvää joulua Valolle ja koko perheelle!

  Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hyvää joulua sinnekin! Mukava kuulla, että tämä blogi on tarjonnut vertaistukea. :)

   Poista
 5. Oikein rauhallista ja ihanaa Joulun aikaa teidän koko perheelle <3 :)

  VastaaPoista
 6. Hyvää ja parempaa uutta vuotta 2013 koko perheelle!
  Olkoon tuleva vuosi meille kaikille onnellisempi ja vielä parempi kuin edelliset,miten kullekin tai kuten millekin.Hyviä vointeja Valolle!
  T.Maarit

  VastaaPoista
 7. Kiitos! Samoin hyvää uutta vuotta myös sinulle!

  VastaaPoista