perjantai 13. syyskuuta 2013

Yksikkö suuntaan ja toiseen

Torstaina nähtiin neurologi. Määräsi tuplaamaan epilääkeannoksen. Kävimme myös verikokeissa. Tänään perjantaina neurologi soitti iltapäivällä. Maksa-arvot ovat tuplaantuneet uusimman lääkkeen aloittamisen myötä. Ylittävät sallitut raja-arvot yhdellä yksiköllä. Mutta ei hätää! Suunnitellut lääkenostot voidaan huoletta toteuttaa!

....Öööh. Siis hetkinen. Lapseni maksa reagoi lääkkeen aiheuttamaan kuormitukseen. Raja-arvot ylittyvät. Ja hän käskee minun tuplata lääkeannoksen?
Raja-arvot eivät kuulemma ylity liikaa. Lääkitystä on kuulemma turvallista jatkaa suunnitellusti. Kontrolli maksa-arvoista täytyy sentään ottaa kuukauden kuluttua.

Minun on vaikea välttyä tunteelta, että tässä leikitään lapseni terveydellä. Vaikka kuinka järjellä ajattelisin, että kyseessä on lääkäri, joka ei varmastikaan halua mitään pahaa lapselleni ja jonka tehtävä on parantaa lapseni terveydentilaa, ei huonontaa sitä. Silti... Tämä ei vain tunnu loogiselta. Järkeni ei käsitä sitä. Tuntuu pahalta, jotenkin sekaiselta.

13 kommenttia:

  1. EI VOI OLLA TOTTA! Laitan sinulle meiliä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Niina! Arvostan todella kaltaisesi konkarin mielipidettä.

      Poista
    2. Ei minusta nyt kyllä tainnut mitään apua olla ja jokainen epihän on niin yksilöllinen, samoin kuin lapsetkin! Halaus! <3

      Poista
    3. Kyllä sinusta on valtavasti apua - nimittäin tukea! Ja ihan oikeasti arvostan näkökulmaasi, sinulla on paljon pitempi perspektiivi lääkitsemisiin kuin minulla. <3

      Poista
  2. Olen jonkun aikaa seurannut blogiasi. Ihan mielenkiinnosta kyselen, että kuin paljon miehesi osallistuu Valon hoitoon?
    Varmasti myös parisuhdetta koetteleva asia tämä.
    Aurinkoisia syyspäiviä teille. Ja voimia arkeen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Mieheni hoitaa Valoa jonkun verran - luonnollisesti tilanne on epäsuhtainen, koska hän on päivät töissä ja minä kotona Valon kanssa. Viikonloppuisin mies osallistuu Valon hoitoon enemmän. Päävastuu lääkityksistä ja perushoidosta on kuitenkin minulla.

      Parisuhde on jäänyt paljon taka-alalle Valon ongelmien myötä. Yritämme nipistää hetken sieltä, toisen täältä, ja muistaa myös toisiamme. Ja onneksi parisuhteemme oli jo ennen syntymää vakaalla pohjalla ja on siellä edelleen.

      Aurinkoa myös sinun syksyysi!

      Poista
  3. Pakko laittaa viestiä(käyppä lukemasssa tylsän mörököllin blogikirjoitus kauhu uutisista)En osaa laittaa linkkiä,anteeksi.
    Meidän tyttö sai pneumokokkirokotteen ensimmäisten joukossa ja kaksi viikkoa sen jälkeen puhkesi"kaikki mahdollinen",noh loppu onkin sitten surullista tarinaa,muttavieläkin etsin ja kaivelen mikä selittäisi,ei tuo lasta takaisin mutta....
    Hyvää ja kaunista syksyn jatkoa!
    T.Maarit

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. http://morokollinblogi.blogspot.fi/

      Poista
    2. Kiitos linkistä, kävin lukemassa! Meillä Valo on saanut rokotuksia hyvin valikoiden... Eikä yhtään mitään ylimääräisiä, perinteisen rokoteohjelman ulkopuolelle jääviä. Hyvä niin, ilmeisesti.
      Varmasti kaikelle etsii syytä. On kyllä niin väärin, että lapset joutuvat testailemaan kaikenlaisia lääke- ja rokotekomboja. Ja sitten kun jotain menee pieleen, niin kenelläkään ei ole edes munaa ottaa vastuuta tapahtuneesta. Hyssytellään vaan.

      Hyvää syksynjatkoa myös sinulle Maarit!

      Poista
    3. Nuo rokotusasiat ovat pyörineet mielessä täälläkin, ja yllämainitun kirjoituksen vuoksi vanha asia tuli taas kaivettua esille, ihan lapsen neuvolatietojen (rokotuserät, päivämäärät, jne) kera... Aika monta tapausta tuntuu maailmalta löytyvän medalerts.org:sta, kun etsii hakutekijöillä Pentavac+Prevenar+epilepsy+developmental delay ...

      Nuo lääkeannokset tuntuvat olevan sattuman varaisia. Omalla lapsella ensimmäinen annos oli niin pieni, että se ei ollut "hoitoalueella" ollenkaan. Ja eräs epilääkäri kyseenalaisti minut - vaikka enhän minä ollut lääkeannosta määrännyt ;)

      Tuo rokotusasia vaivaa nyt niin paljon, etten pysty kirjoittamaan enempää. Tasapuolisesti jaksamista kaikille, ja hyviä sienimaastoja, ken niistä tykkää (nam).

      Poista
    4. Se on kumma, miten sitkeästi neuvolassa ja terveydenhuollossa halutaan antaa kuva, että rokotteissa ei ole mitään riskejä ja kaikki puheet autismista, kehitysvammasta, epilepsiasta ym. ovat pötyä. Onsurullista, että sinänsä hienoista, ihmisten terveyttä parantavista lääketieteellisistä keksinnöistä tulee pienelle osalle hyvin vakavia "sivuoireita" (jos niitä nyt niiksi voi kutsua). Mutta vaikka joukko olisi kuinka pieni, niin se ei riitä syyksi painaa asia villasella tai lakaista se maton alle. Luulisi, että monista rokotuksista on jo maailmanlaajuisesti niin paljon tilastotietoa, että kohtuullisen kattava tutkimus pystyttäisiin tekemään. Ja vaikka riski olisi minimaalinen, se tulisi ennen rokotusta kertoa, jotta vanhemmilla olisi aidosti varaa punnita eri vaihtoehtoja ja riskin suuruutta.

      Minä en ole hirveästi rokotuksia syyttänyt Valon tämän hetkisestä tilanteesta, enkä tiedä, uskallanko edes lähteä ynnäämään yksi plus yksi neuvolakortin rokotetietojen avulla...

      Sienet on niiiiiin hyviä!

      Poista
  4. Pakko kommentoida minunkin tätä. Meillä myös poika sai ensimmäisen rokotteensa 2 viikkoa ennen epilepsiaan sairastumistaan. Meille paikallinen lääkäri varovasti silloin sanoikin, että rokotteilla saattaa olla vaikutusta sairastumisiin. Sitä jonkin verran silloin selvittelimmekin, mutta sittemmin, kun neurologeilta asiasta olen kysynyt niin ovat jyrkästi kieltäneet rokottamisella olevan vaikutusta, tosin joku on sanonut, että saattaa olla laukaisevana tekijänä, mutta ei itse syynä. Tästä toki herää kysymys, että mikäli emme rokotetta olisi antaneet, olisíko sairastumista koskaan tapahtunut?? Emme ole asiasta haittavahinkoilmoitusta tehneet, mutta taidanpa sen vielä tehdä..

    P (se samainen, joka edelliseen postaukseenkin kommentoi :) )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole kyllä kivaa, että näin pienellä otannalla (mun blogin lukijat) löytyy näin helposti näitä rokotusten haittavaikutusten epäilyjä.
      Minä tiedän, että joiltakin epileptikoilta on kielletty rokotukset, koska ne voivat huonontaa kohtaustilannetta paljonkin. Se lienee luetaan juuri tuohon kategoriaan "laukaiseva tekijä", ainakin lääkärien parissa. Mutta kertoohan se siitä, että jotkut ovat alttiimpia reagoimaan rokotuksiin voimakkaastikin, mikseivät ne voisi siis yhtä hyvin toisinaan myös aiheuttaa sairautta.

      Poista