maanantai 2. heinäkuuta 2012

Ideoita kosketuskirjaan




Valon kosketuskirja on viimein valmis! Se on ollut ahkerassa käytössä ja Valolle erittäin mieluinen. Valo saattaa viihtyä kirjan parissa jopa tunnin!
Vaikka tämä ei olekaan mikään askartelublogi, päätin kuitenkin nyt laittaa ohjeita kosketuskirjan tekoon, sillä niitä löytyy netistä todella vähän, ainakaan suomeksi.


Kirjan kokoaminen: 

1. Leikkaa aukeamia kankaasta. Valon kirjan aukeamat ovat 50cm leveitä ja 25cm pitkiä. Merkitse aukeamaan keskikohta ja sen jälkeen keskikohdan molemmin puolin ja jokaisen muun reunan ympärille 1cm ompeluvarat. 

2. Ompele kuvat kiinni aukeamiin. Eläimiä tehdessä ompele ensin eläin mahdollisimman valmiiksi ja vasta lopuksi taustaan kiinni.


3. Kun kaikki kuvat ovat valmiita, ompele aukeamat kiinni toisiinsa: Laita kaksi aukeamaa kuvapuolet vastakkain ja ompele yhden sentin ompeluvara-merkkien kohdalta aina kaksi aukeamaa kiinni toisiinsa. Jätä keskikohta ja yläreuna ompelematta. Käännä sivut kuvapuoli oikein päin.


4. Leikkaa aaltopahvista sivujen kokoiset palat ja sujauta yläreunan kautta sivujen väliin. 


5. Ompele aukeamien yläreunat kiinni.


6. Ompele keskikohta kiinni molempien keskikohdan ympärille merkittyjen senttivarojen kohdalta.


7. Kirja on valmis!




Kirjan materiaalit:


Siilin vartalo on fleecea, nenä ja tassut nahkaa. Piikit ovat tarranauhaa, jossa ei ole takapuolella liimapintaa. Siilin alla olevat lehdet on tehty erilaisista karheista kankaista. Lehtien taakse, sivun kankaan alla olevaan pahviin on teipattu rapisevaa muovia (paprikan kääre). Siili on täytetty pumpulilla.














Possu on liukasta vaaleanpunaista, hieman keinonahkamaista kangasta, jonka sain kaverilta. Silmät mokkanahkaa ja kärsässä pala kurahousukangasta. Ruskea muta possun alla on täytetty ohranjyvillä, possun täytteenä pumpulia.









Linnun siivet ja pyrstö askarteluhöyheniä, silmät mokkanahkaa ja nokka vauvan juhlatossusta. Jalat ovat kumisesta pehmolimapallosta. Oksat bambuverhoa. Linnun täytteenä pumpuli.














Lampaassa pumpulitäyte, jalat ja pää villahuopaa. Silmänä askarteluhelmi.
















Kalan suomut ja pyrstö + evät kerniliinaa, vartalo muutoin jumppakuminauhaa. Silmänä haaraniitti. Kalan taustana alumiinifoliota kuplamuovilla päällystettynä.










Perhosen siivet velourkangasta, vartalo huovutettua villaa. Silmät ja tuntosarvet puuhelmiä. Siipiin ommeltu kangasten väliin hedelmämuovipussia.

2 kommenttia:

  1. Aivan superhieno kirja! Olet tosi taitava. Ja kovin koskettava on blogisi. Valoa perheenne kesään toivottaa Puppis!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, kiitos ja kiitos! :)

    VastaaPoista